Den Haag, Nederland, 27 september 2016

Met trots presenteren wij het nieuwe crowdfundingplatform voor gerechtigheid: The Crowd Versus.
The Crowd Versus is het crowdfundingplatform voor juridische actie tegen multinationals – en soms ook overheden – die winst maken ten koste van mens en natuur. Door geld in te zamelen voor gerichte juridische stappen, kunnen we de disproportionele macht van multinationals een halt toe roepen.

Tegelijk helpt het platform NGO’s / stichtingen bij het financiering van hun rechtszaken (en andere juridische acties). Deze rechtszaken worden aangespannen namens mensen of ecosystemen die ze door hun dagelijkse werkzaamheden door en door kennen.

Omdat soms juridische actie de enige weg is, is dit gloednieuwe platform, dat voorheen “Grrrowd” heette, opgezet door een gevarieerde mix van mensen, met achtergronden in de advocatuur, lobby, business, communicatie en strategie. De ervaringen opgedaan tijdens de “Grrrowd” periode hebben geleid tot dit nieuwe crowdfundingplatform.

Een juridisch gevecht wordt zowel binnen – als buiten de rechtbank gewonnen. The Crowd Versus besteedt aandacht aan beide. Het helpt de kosten te financieren ‘in’ de rechtbank (bijvoorbeeld rechtbank fee’s, onderzoek en – sociale – advocaten) en ondersteunt het deel van de rechtszaak dat zich ‘buiten” de rechtbank afspeelt waaronder (social) media en het beïnvloeden van de publieke opinie en de juridische beleidsmakers.

Neem svp een kijkje op dit nieuwe platform: www.thecrowdversus.org en kom erachter welke cases momenteel gecrowdfund worden:

The Crowd Versus Bee-killing pesticides
The Crowd Versus Chevron oil spill
The Crowd Versus GMO corn Mexico
The Crowd Versus Tarsands mining
The Crowd Versus Ibutho coal

Voor vragen, een interview of meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met:
Communications Lead Sander Koolwijk: 0031702210362 (office) / Sander@thecrowdversus.org
Voorzitter (en milieu en human rights lawyer) Jan van de Venis: Jan@thecrowdversus.org

Op de hoogte gehouden worden van The Crowd Versus? Stuur ons dan een email.

Een mooie dag gewenst!

Team The Crowd Versus
www.thecrowdversus.org

Jan van Nassaustraat 102
2596 BW The Hague
The Netherlands
Chamber of Commerce 60200669
Bank NL33TRIO0784723915
VAT number NL853806354B01